رو عنوان : رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات معاونت غذا و داروی اهواز خبر داد:
عنوان : راه اندازی سامانه پایش رطوبت و دما (سپرد) برای نخستین بار در كشور در خوزستان
 ۱۳۹۵/۱۲/۱۷

مهندس مرضیه حق دوست در گفت و گو با خبرنگار ایفدانا، اظهار کرد:  اهمیت بهداشت و سلامت غذا و دارو برهیچ کس پوشیده نیست و  به لحاظ افزایش روزانه جمعیت و پراکندگی جغرافیائی، امکان تولید کلیه محصولات مورد نیاز در یک محل میسر نیست و به همین دلیل می بایست در نقاط مختلف مواد گوناگون تولید و پس از ذخیره سازی در سردخانه های مناسب توسط سیستم حمل و نقل یخچال دار، محصولات سالم و بهداشتی به دست مصرف کنندگان برسد.

وی ادامه داد: سردخانه یکی از مهمترین اجزاء زنجیره تامین غذا و دارو است و رابطه مستقیم با بهداشت و کاهش بیماری ها دارد.

رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات معاونت غذا و داروی اهواز تصریح کرد: به همین دلیل عملکرد درست سردخانه رابطه مستقیمی با سلامت محصولات دارد و اگر به هر دلیلی دچار مشکل شود بر روی سلامت محصولات موثر خواهد بود که گاها منجر به غیر قابل استفاده شدن محصولات می شود و در نتیجه حفاظت از سردخانه برای حفظ سلامت و کیفت محصولات توزیعی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مهندس حق دوست گفت: کاربرد این سامانه برای انبارسردخانه شرکتهای پخش، انبارهای دارودر بیمارستانهای دانشگاهی، استوک بخش ها، کامیون های حمل، انبارهای دارودر بیمارستانهای غیردانشگاهی، کارخانه های مواد غذایی، داروخانه ها و آزمایشگاه معاونت  استفاده می شود.

وی اهداف راه اندازی این سامانه را ساماندهی ، کنترل و نظارت بر دمای انبارهای دارویی بیمارستانهای دانشگاهی، کنترل و نظارت بر دمای انبارهای دارویی بیمارستانهای غیر دانشگاهی، نظارت بر دمای سردخانه ها و انبارهای دارویی شرکت های پخش دارو، نظارت بر دمای یخچال های دارویی داروخانه های استان و نظارت بر دمای یخچال های کامیون های شرکت های پخش عنوان کرد.

رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات معاونت غذا و داروی اهواز همچنین تاکید کرد: به جرات می توان گفت راه اندازی این سامانه  برای نخستین بار در کشوردر حوزه دارو و آزمایشگاه و غذا و با این وسعت (بیش از 1500 نقطه در استان )  اجرا می شود.

مهندس حق دوست در بخش دیگری افزود: آنچه موجب تمایز طرح ما با سایر طرحهای مشابه می شود شامل  قابلیت رصد دما و رطوبت به صورت آنلاین در تمام مراکز نصب شده در استان، قابلیت رصد دما و رطوبت از طریق تلفن همراه، قابلیت رصد دما و رطوبت از طریق وب، قابلیت رصد دما و رطوبت از طریق ویندوز(محلی) و سیستم مانیتورینگ مرکزی از طریق تابلوی کنترل نصب شده در دفتر معاونت و برروی نقشه استان است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بدین ترتیب در هر زمان و هر مکان سامانه در دسترس بوده و می توان نظارت دقیقی بر دماو رطوبت مکانهای مورد نظرداشت .