رو عنوان : نکاتی در مورد داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
عنوان : نحوه مصرف داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
 ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
دکتر پریسا اعتصام کارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و داروی اهواز، گفت: داروهای(Drug) ضد افسردگی سه حلقه ای از داروهای این دسته میتوان به آمی تریپتیلین ، نورتریپتیلین، ایمیپرامین، دزیپرامین، دوکسپین، کلومیپرامین و تریمیپرامین اشاره کرد که هرکدام با ویژگی های متفاوت در بیماران مختلف بسته به شرایط و علایم بیمار ممکن است توسط پزشک تجویز شوند.

وی افزود: نکته مهم اینست که این داروها کاربردهای مختلفی دارند، ممکن است برای درمان افت مود، افسردگی، توقف سردردهای میگرنی، دردهای مزمن، اضطراب، اختلالات خوردن، حملات پانیک، سندروم روده تحریک پذیر، اختلالت ادراری، اختلالات جنسی، خارش، بی خوابی و….. استفاده شوند.

دکتر اعتصام ادامه داد: در صورت مصرف هرنوع دارو (Drug)یا مکمل دیگر یا ابتلا به هرنوع بیماری مانند دیابت، گلوکوم، بیماری قلبی، تشنج، پرکاری تیروئید، اختلالات کبدی یا کلیوی، اختلالات تنفسی، بزرگی خوش خیم پروستات، یبوست های شدید حتما موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

وی اظهار کرد: قبل از اقدام به بارداری و یا درصوت بارداری یا شیردهی حتما موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.

اعتصام افزود: درصورت انجام جراحی و خصوصا زمانی که نیاز به بیهوشی عمومی باشد ممکنست نیاز به قطع دارو باشد و حتما با پزشک خود مشورت کنید.

کارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و داروی اهواز بیان کرد: علایم افسردگی ۱ تا دو هفته بعد شروع درمان کاهش می یابد ولی برای اینکه اثر بخشی کامل دیده شود چند ماه وقت لازم است.

وی گفت: در صورت بروز خشکی دهان به دنبال مصرف این داروها می توانید آب نبات بدون قند بمکید یا آدامس بدون شکر بجوید.

دکتر اعتصام گفت: از انجام فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری دارند مانند رانندگی بپرهیزید.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به هیچ وجه و به هیچ وجه اقدام به قطع خودسرانه دارو نکنید.